Antreprenor de cartier

Probabil stiti cu totii acele “complexuri” de cartier, cu diferite magazine, buticuri, and so on. Right? Eu am un complex ca asta la cateva blocuri de mine. Si astazi cand plecam de-acasa am observat (din nou) ca se fac schimbari pe-acolo.

Povestea sta cam asa: acum multi ani, un vecin de-al meu a cumparat un “aprozar” de la stat, in complexul respectiv, si a facut o alimentara. Ulterior, a mai cumparat un spatiu si a facut o papetarie. Apoi, un restaurant. Dupa asta, un magazin numai cu fructe si legume (un fel de piata, sa zicem…). Ulterior un internet cafe, iar astazi am observat ca a cumparat si frizeria, pe care se pare ca o modernizeaza. Frizeria era ultimul spatiu pe care nu-l detinea in acest complex.

Concluzie: Nu stiu daca strategia lui de cand a inceput business-ul a fost sa detina tot complexul, dar a reusit. Anyway, si mai interesant mi se pare faptul ca a acoperit o arie larga de produse (de la internet cafe si papetarie, pana la alimentara si frizerie). In felul asta, daca unul din business-uri nu-i functioneaza, poate oricand sa renunte la el si ramane cu celelalte.

Cred ca modul asta de a face business se aplica foarte bine in orice domeniu. Cu toate ca in ziua de astazi se cauta specialisti, este bine sa oferi o gama mai extinsa de produse si servicii. In felul asta, daca nu-ti cumpara nimeni rosiile si cartofii, macar o sa ai clienti la internet cafe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s