De ce am uitat sa ne jucam?

Suntem oameni mari. Avem joburi, prieteni, deadline-uri, proiecte de terminat, bani de facut, clienti de multumit, relatii de intretinut.

Suntem ocupati. Alergam dintr-o parte in alta, trimitem email-uri, dam telefoane, sms-uri, pierdem timpul in trafic, ne certam cu tantiile de la ghiseu, discutam cu colaboratori, colegi si clienti.

Suntem stresati. Trebuie sa terminam proiecte, sa semnam contracte, sa mergem la intalniri, sa raspundem la email-uri, sa platim salarii si furnizori.

Nu stiu voi, dar eu sunt ocupat pana peste cap. Si ma straduiesc atat de tare sa le fac pe toate incat am uitat ca din cand in cand e bine sa ma joc.

Ma refer la joaca prin definitia ei de a ne ajuta pe noi sa ne relaxam, binedispunem, sa ne simtim bine si fericiti.

Eu nu fac asta, si cateodata imi vine sa-mi iau campii. Dar constiincios cum sunt mi-am propus ca trebuie sa ma joc. Des. Pentru ca sunt constient ca viata inseamna mult mai mult decat munca.

Astazi mi-am propus un joc nou. Sa ma re-apuc de invatat germana. Am inceput sa invat limba asta acum cativa ani, si n-am reusit niciodata sa depasesc nivelul de incepator. E un joc care pe langa relaxare imi aduce si satisfactie.

Vrei si tu sa te joci? Iti propun 3 pasi care sa te ajute:

1. Redescopera. Aminteste-ti ce te face fericit, relaxat si multumit. Ce te binedispune? Ce te face sa uiti de stres si problemele cotidiene? Fa o lista.2. Planifica. Filtreaza lista de mai sus si alege-ti un joc. Fa un plan de bataie si stabileste exact cand te vei juca. E clar, la inceput nu va fi o prioritate pentru tine asa ca un program bine stabilit te va ajuta.3. Just do it. Nu astepta pana cand “vei avea mai mult timp”. Nu vei avea niciodata mai mult timp, asta-i sigur.

Cheers! Have fun.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s