Uite somnul, nu e somnul

În ultimele 10 zile m-am cam chinuit cu somnul polifazic. Am sărit peste nap-uri, le-am întârziat, am dormit prea mult, n-am dormit deloc, si tot asa.

Am făcut câteva constatări care cred că mă vor ajuta să-mi fie mai usor:

– programul trebuie respectat nemțeste. Altfel creierul nu mai înțelege nimic si îți cere să dormi atunci când crede el de cuviință- de miercuri până azi, când am dormit neîntors câte 3-4 ore peste program, am constatat că nu mai am destul timp- trebuie să am încă un două ceasuri de backup. Mi s-a întâmplat Miercuri noaptea ca telefonul să sune până i s-a terminat bateria. Nu l-am auzit.- abia astept să vină Septembrie si să mă mut la Universitate. O să fie mai usor să mă întâlnesc cu Dragos sau să ies la o plimbare atunci când mi-e somn.- efortul fizic trebuie compensat cu o alimentație bogată în proteine, sănătoasă si fără prea multe grăsimi. În zilele în care merg la sală mă simt mult mai obosit seara si mă trezesc mult mai greu după somnul de bază.- atunci când dormi polifazic e mai bine să dormi singur, ca să nu fii ispitit să te bagi înapoi în pat :).

Meanwhile, Dragos, care a respectat programul cu mai multă strictețe decât mine, a început să se obisnuiască cu somnul polifazic.