Despre oameni bogați în simplitate

Trăim într-o lume contorsionată de propria noastră viziune asupra însemnătății unor fraze pe care cu toții le folosim mult prea des: Am probleme. Sunt obosit. Muncesc (prea) mult. Sunt trist. Am datorii.

Problema e că fiecare se raportează la nivelul la care se află. Zic problemă pentru că ar trebui să ne raportăm la cei din jurul nostru, în loc să dăm tracasați din umeri la problemele celor din jur si să ne continuăm ascensiunea neomodernistică în care avem impresia că noi suntem centrul universului. Căci nu suntem.

Weekend-ul ăsta am fost în Moldova. Onesti, Slănic Moldova, Bacău, pe-acolo. Am petrecut câteva zile frumoase împreună cu moldoveanca si a ei familie.

Tot în Moldova le-am cunoscut pe Adina si Iulia, două fete de sapte, respectiv nouă anisori. Drăguțe, blonduțe si foarte istețe. Părinții – oameni simpli. El electrician, ea funcționar public. S-au mutat de la țară la oras, pentru ca fetițele să poată studia cum trebuie. Nu o să vă spun suma cu care trăiesc si le cresc pe cele două fetițe, pentru că e mult prea trist. Ei însă, sunt fericiți.

Desigur, nu cred că trebuie să ne simțim vinovați. Cu toții avem probleme, cu toții încercăm să ne depăsim condiția, oricare ar fi implicările. Unora le este mai usor, unora le este mai greu. It’s life. Dar vreau să îți arag atenția asupra unui aspect important al vieții, mă:

Data viitoare când ai impresia că ai probleme, gândeste-te că predmeturile tale sunt infinit mai puțin dureroase sau complicate decât ale multora. Ok?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s