Valentine’s

Mâine toate cafenelele vor ticsite de băieți cu flori în mână si fete cu inimioare atârnate la gât. Toate parcurile vor fi supra aglomerate. Peste tot vom vedea baloane, flori, ciocolată, fluturasi, pliante si afise cu si despre Ziua Îndrăgostiților, toate în formă de inimioară. Fiecare local respectabil din România va organiza un concert pe o scenă rosie în formă de inimioară, unde vor putea participa, cum altfel, doar cuplurile de îndrăgostiți, iar câteva cluburi vor organiza petreceri pe care le vor promova cu aceeasi sintagmă cliseistică pe care o folosesc din 1999 încoace: “Esti singur de Valentine’s? Noi îți găsim perechea”. Cuplurile mai fițoase se vor duce să petreacă un weekend romantic la Sinaia, pentru că, nu-i asa, Sinaia debordează de romantism. Asa, ca Parisul. Vor petrece jumătate din zi pe drum, împreună cu celelalte douăzeci de mii de cupluri care vor merge să petreacă un weekend romantic la Sinaia. La fiecare semafor, în fiecare parc, la fiecare colț de stradă, o florăreasă de etnie rromă mă va întâmpina cu “Să-ți trăiască mândra, ia d’aici trandafiri rosii să fie fata fericită” si va încerca să mi le bage pe gât la un preț de 10 ori mai mare decât în mod normal. Pentru că, nu-i asa, e Valentine’s.

Don’t get me wrong, mă bucur mult că încă există oameni care se iubesc si sărbătoresc. Nu stiu însă de ce trebuie să fie “Valentine’s day” ca să-si arate sentimentele si mă deranjează la culme că stiu că mâine n-o să fie absolut niciun local în Bucurestiul ăsta care să nu se fi valentineizat măcar un pic.

În altă ordine de idei, cred că am găsit încă un motiv pentru care să mă mut în Republica de Guatemala :):

“In Guatemala, Valentine’s Day is known as "Día del Amor y la Amistad” (Day of Love and Friendship). Although it is similar to the United States’ version in many ways, it is also common to see people do “acts of appreciation” for their friends.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s