Povestea lui George

Încercând să-mi dau seama de în România sunt atât de răi, inculţi şi răuvoitori, am conturat imaginea unei familii tipic româneşti. Familia lui George, un băieţaş de 25 de ani care încă stă cu părinţii şi încearcă să termine facultatea de relaţii internaţionale la Universitatea Româno-Americană.

1. Tatăl lui George, Ion, e vatman. Începe munca la ora 4 dimineaţa şi termină la 4 dupamiaza. E microbist, conduce un Logan, în timpul liber face mici pe balcon, bea şpriţ şi mănâncă seminţe cu vecinii, în faţa blocului. Şi-a tras loc de parcare pe trotuar, pe care a scris cu vopsea albă numărul de la maşină – B-03-GEO -, chiar lângă scara blocului. Doamne fereşte să parcheze cineva pe locul lu nea Ion de parcare. Da, locul de pe trotuar. O să se aleagă cu maşina zgâriată sau cauciucuri sparte, în cel mai bun caz. Plus că George şi prietenii lui vor da cu flegme pe parbriz de fiecare dată când vor mai vedea maşina.

2. Mama lui e profesoară de sport pentru clasele 1 – 8. Câştigă 500 ron pe lună şi e frustrată pentru ca şi-a ratat “cariera de handbalistă”. Tot timpul se ceartă cu bărbatu pentru că n-au destui bani şi pentru că ar vrea şi ea să aibe un petec de pământ la marginea bucureştiului, unde să instaleze o gheretă şi să meargă în weekend să se bronzeze şi să facă, nu-i aşa, un grătărel. Scuipă pe jos si se îmbracă tot timpul în “trening” Adibas sau Sprandi.

3. Sora lui, Ana, are ca obiecte principale de vestimentaţie pantofii cu toc, blugii şi şapca cu paiete, pe care le accesorizează cu unghii roz, geantă roz, buze roz şi ochelari roz. Vă las pe voi să o încadraţi în categoria socială corespunzătoare. E vânzătoare la magazinul de la colţ şi încearcă de 6 ani să termine liceul la seral.

Cu toţii trăiesc într-un apartament cu 3 camere la etajul 7 al unui bloc din cartierul Militari. Apartamentul e dotat cu termpomane, gresie, faianţă, mobilă IKEA şi televizor cu plasmă în fiecare cameră. Luate pe credit, desigur.

În general îşi fac vacanţa la all-inclusive în Bulgaria. Din când în când se duc să facă un grătărel lângă bucureşti sau dau o raită pe la Sinaia. Vineri seara se uită cu toţii la Dansez pentru Tine, ca să-l vadă pe băiatu lu Mitică de la 7, care participă şi el.

Ana îşi petrece timpul în Gaia când ia tăticu salariul şi în Twice în următoarea săptămână, sau merge în Fratelli unde îşi cumpără o apă plată şi speră să fie agăţată de vreun fotbalist.

Aş putea continua, dar cred că aţi prins ideea. România e aici unde e, în groapă, pentru că familia tipic românească e exact ca cea descrisă mai sus. Şi până asta nu o să se schimbe, putem noi să dăm din coate cât de mult vrem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s