Pentru că pot

Anul ăsta se fac 10 ani de când m-am dat prima oară pe net, vreo 8 de când am pus sus primul meu site, şi aproape 4 ani de când am început prima afacere. Afacere care trebuia să mă facă milionar încă din primul an. Desigur, nu s-a întâmplat aşa. Niciodată nu se întâmplă aşa. Am câştigat însă mult mai mult.

În anii ăştia am cunoscut sute, poate chiar mii de oameni. Unii mai deştepţi ca mine, alţii mai curajoşi, alţii mai pasionaţi, alţii mai determinaţi, alţii mai bogaţi, alţii mai aroganţi, mai răi sau mai ignoranţi, cu toţii însă având un numitor comun: părţi bune şi părţi rele. Eu am învăţat să văd doar părţile bune.

În 4 ani am riscat mai mult decât riscă alţii într-o viaţă. Am investit mult timp, bani şi resurse în tot felul de proiecte. Unele au eşuat lamentabil, altele au devenit cele mai tari pe bucăţica lor. Am învăţat să-mi urmez intuiţia şi să nu ascult când mi se spune că “n-o să meargă”. De fapt, am învăţat să perseverez tocmai atunci când mi se spune că n-o să meargă.

În 4 ani am avut de la 2 la 25 de angajaţi. Am lucrat pe contracte de la 200 de euro la 100.000. Am avut încredere, am dezamăgit şi am ajutat oameni, prieteni, colegi, parteneri şi angajaţi. Am făcut multe alegeri proaste şi am luat multe decizii bune. Am învăţat că nu există nu pot, există nu vreau. Iar eu vreau.

Mi-am demonstrat mie că pot face orice, atât timp cât cred cu putere în ceea ce fac. Am învăţat care sunt cele cinci lucruri esenţiale pentru succes: perseverenţa, pasiunea, planificarea, inteligenţa şi riscul.

De 4 ani încoace fac succes. Pentru mine succesul este cuantificat prin impactul pe care îl am ca om, antreprenor, coleg, şef, iubit sau prieten asupra celor din jurul meu. Nu ştiu cât de mult reuşesc să am un impact pozitiv, dar încerc.

Anul acesta am fost ales să reprezint Pepsi în campania EU POT. Pentru că pot şi pentru că vreau să le arăt şi altora că e uşor să faci bani şi succes, atât timp cât banii nu sunt obiectivul suprem şi atât timp cât ai o definiţie precisă a succesului, pentru tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s