Suntem haliţi, mon cher

Acum vreo două luni m-am apucat să externalizez câteva responsabilităţi mari consumatoare de timp pentru mine. Outsourcing în adevăratul sens al cuvântului, în India, China, Ucraina sau alte ţări cu preţul pe oră mult sub media europeană.

Am început cu responsabilităţi simple: editări de texte în engleză sau însemnări de blog. Am continuat cu market research şi mai nou cu redactare de contracte şi vânzări.

În prezent am 3 asistente pe 3 continente. Din India, Sahana scrie însemnări pentru un blog, cu o engleză impecabilă. Seth îmi redactează contracte şi trimite lead-uri din US & Australia. Vera face research pe câteva domenii şi găseşte contacte în Europa. Totul prin internet, cu plata pe oră, fără bătăi de cap şi fără stres.

Mai mult decât atât, costul pentru toate astea e în jur de 350$ / lună, şi pentru fiecare task în parte primesc un raport detaliat, documente stufoase şi explicaţii amănunţite. I’m a happy man, ce pot să zic.

Încep să cred că mi-ar fi chiar simplu să mă mut pe-o insulă pustie şi să controlez totul din spatele unui laptop conectat la internet. Asta în timp ce în România birul pare a fi în plină expansiune şi Boc vorbeşte prostii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s