Principii de criză

“Just remember, you can do anything you set your mind to, but it takes action, perseverance, and facing your fears.”

Mă uit în jur şi văd criză peste tot. Nu numai o criză financiară, ci una de direcţie. Dacă în vremuri normale oamenii nu se gândesc încotro ar trebui să meargă, în vremuri grele nu mai au puterea pentru a face asta.

Richard Branson spune că cele două reguli de aur pentru a ieşi cu bine din recesiune sunt inovaţia şi riscul. Desigur, e greu să inovezi când te amână clienţii şi te presează furnizorii, şi e riscant să investeşti când nu ştii cum va fi cashflow-ul tău peste 3 luni, dar în ultimele câteva luni am înţeles de ce Branson e unul din antreprenorii cei mai de succes de pe planeta asta.

Acum două luni am lansat eOkAds, prima platformă de audio advertising din România. Un proiect care a implicat din partea noastră mult risc şi un pic de inovaţie. Nu ştiam exact ce rezultate vom obţine, dar a fost un pariu pe care a trebuit să ni-l asumăm, pentru că bannerele generau mult mai puţini bani decât cheltuie eOk.

Două luni mai târziu, chiar şi pe timp de criză, eOk şi-a dublat veniturile. Prin inovaţie şi risc. Se pare că Zoso avea dreptate când ne spunea prin Decembrie că doar aşa vom reuşi să monetizăm eOk la adevărata lui valoare. Cu toate că mă enervează des, nu pot nega că-i băiat deştept.

Singurul meu regret e că n-am lansat eOkAds mai devreme. Dar na, e şi criza bună la ceva: te mobilizează. Acestea fiind spuse, pentru campanii audio cu rezultate mai mult decât decente sau pentru mai multe informaţii, daţi-i un email lui Florin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s